P R I O R A T

Recull de noticies de la comarca

Nom:
Ubicació: Priorat, Catalunya, Spain

11 de juliol 2006

Regants de Guiamets / atenció en català

NOTICIES DEL PRIORAT
L'ICCA formalitza préstecs per als regants de Guiamets i els pescadors

EL PUNT. Tarragona. 06/07/06

L'Institut Català de Crèdit Agrari ha formalitzat un total de 131 préstecs per un import de 969.655 euros per als socis de la Comunitat de Regants del pantà de Guiamets, per als armadors de la flota d'arrossegament dels ports de l'Ampolla, l'Ametlla de Mar, Cambrils, Tarragona i Torredembarra i per a la confraria de pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. En el cas del regadiu del Priorat es tracta de 28 préstecs per transformar l'actual sistema de reg per sèquies i inundacions amb un sistema de reg a pressió segons demanda.


Totes les despeses de formalització, comissions i els interessos que s'originin mentre duren els préstecs aniran a càrrec del Departament d'Agricultura.

------

El Servei de Català del Priorat busca establiments que es comprometin a atendre en català

ACN | 10/07/06

El Servei Comarcal de Català del Priorat engegarà la campanya 'Establiments col·laboradors', en la qual podran participar tots els comerços de la comarca. Per incloure-s'hi, només cal que els botiguers es comprometin a atendre en català a aquelles persones que s'hi adrecin en aquesta llengua, malgrat que tinguin dificultats perquè encara l'estan aprenent. Aquesta campanya ja s'ha portat a la pràctica en poblacions com Reus o Cambrils, on fins ara s'hi ha adherit aproximadament 68 botigues.

Els establiments col·laboradors s'identificaran amb un adhesiu, i apareixeran en una llista que el Servei de Català difondrà entre els alumnes i les parelles lingüístiques. Aquesta idea complementa el projecte Voluntaris per la llengua, ja consolidat al Priorat.

En la quarta edició, que es va iniciar a l'abril i que s'ha allargat fins al juny, hi han participat un total d'onze parelles lingüístiques. Aquestes, estaven formades per una persona que està aprenent a parlar en català i un voluntari catalanoparlant. En total s'han fet deu trobades d'una hora setmanal per conversar en aquesta llengua.
--   Butlletí de NOTÍCIES DEL PRIORAT  Periòdicament us farem arribar notícies publicades a diferents mitjans de comunicació, relacionades amb el territori del  Priorat, els seus pobles i la seva gent.  Tanmateix, si teniu notícies, avisos o comunicats que penseu que poden ser d'interès general, ens les podeu enviar i ho inclourem en properes edicions del nostre butlletí.  Salutacions,  Ramon Pàmies Editor del Butlletí de Notícies del Priorat  podeu veure algunes de les informacions anteriors a www.priorat.info