P R I O R A T

Recull de noticies de la comarca

Nom:
Ubicació: Priorat, Catalunya, Spain

22 de juny 2006

Porrera / Gratallops / La Morera

NOTICIES DEL PRIORAT
Tallaran un tram de la carretera de Duesaigües a Porrera (T-313)

EL PUNT.. Duesaigües. 20/06/06

La carretera T-313 estarà tallada al trànsit des de Duesaigües fins a la rotonda del coll de la Teixeta durant uns dies. En concret, des de dilluns que ve (26 de juny) i fins al 7 de juliol, excepte dissabtes i diumenges. El motiu és la millora superficial d’aquest últim tram de carretera. Així doncs, per accedir a la rotonda des de Duesaigües s’haurà de passar per Riudecanyes, Botarell i Riudecols.

-------

I Premi del Reciclatge Domiciliari a Gratallops

EL PUNT. Gratallops. 21/06/06

El Rebost dels Figueres ha estat el guanyador del I Premi de Reciclatge Domiciliari de Gratallops. L’hotel Cal Llop ha obsequiat els vencedors amb una nit per a dues persones, i la Vinícola del Priorat i el Celler Àlvaro Palacios, amb lots de productes. La iniciativa sorgeix de l’Ajuntament i té com a objectiu aconseguir un millor reciclatge i un benefici econòmic, ja que si es reciclen les escombraries s’han de pagar menys contribucions. Jaume Pallejà, l’alcalde, agraeix a tota la població el seu esforç.

-------

La Morera impulsa la seva central eòlica amb una nova torre mesuradora de vent
El municipi pretén instal·lar tres aerogeneradors per obtenir electricitat pròpia

N. ALBISUA . La Morera de Montsant  - 21/06/06

La Morera de Montsant va reestrenar ahir el mesurador de vent que ha de permetre, en un futur, poder instal·lar una petita central eòlica al municipi. L'antiga torre de mesura de vent, ja instal·lada el 2002, va ser objecte d'un acte vandàlic aquell mateix any i ara, l'impulsor del projecte, l'Entesa Catalana per una Energia Neta i Renovable, juntament amb el consistori morerí, volen donar l'impuls definitiu. En cas que el mesurador indiqui que la força del vent és suficient, en un període de set o vuit mesos, la Morera podrà instal·lar entre tres o quatre aerogeneradors que abastiran el poble d'electricitat.


La Morera de Montsant podria tenir la seva pròpia central eòlica en un termini mínim de mig any si les dades de la nova torre mesuradora de la força i la direcció del vent instal·lada ahir són favorables a la viabilitat del projecte. Aquesta torre, que es va posar en marxa ahir, és la segona que es col·loca al municipi, després que l'agost del 2002, uns desconeguts malmetessin la primera i robessin els equips de mesura.

«Volem fer com als països del nord d'Europa, de projectar petites centrals de titularitat municipal i amb un únic beneficiari: la mateixa localitat», va explicar el president d'Eurosolar, Josep Puig. En una primera fase es pretén concentrar un màxim de tres aerogeneradors, en un emplaçament estratègic: al costat de la carretera d'Scaladei «per la qual cosa l'impacte serà mínim, ja que no caldrà construir cap via de comunicació ni connectar cablejat addicional de mitjana tensió, ja que enllaça amb l'existent».

--   Butlletí de NOTÍCIES DEL PRIORAT  Periòdicament us farem arribar notícies publicades a diferents mitjans de comunicació, relacionades amb el territori del  Priorat, els seus pobles i la seva gent.  Tanmateix, si teniu notícies, avisos o comunicats que penseu que poden ser d'interès general, ens les podeu enviar i ho inclourem en properes edicions del nostre butlletí.  Salutacions,  Ramon Pàmies Editor del Butlletí de Notícies del Priorat  podeu veure algunes de les informacions anteriors a www.priorat.info