P R I O R A T

Recull de noticies de la comarca

Nom:
Ubicació: Priorat, Catalunya, Spain

08 de juliol 2006

Regal de vi pels jugadors del Barça

NOTICIES DEL PRIORAT
Més que una prima : El Priorat regala als jugadors del Barça el seu pes en vi –1.500 litres– per la Champions


ROMÀ ROFES – El Punt 06/07/06


Pel Barça, un oferiment curiós i simpàtic i una altra oportunitat per hissar de nou la bandera del foment del país. Pels vins del Priorat, uns minuts de presència en la televisió autonòmica i en una llista de mitjans força més llarga i variada que l'habitual, com a resultat d'una acció promocional creativa, efectiva i relativament barata. L'elit vitícola i la futbolística festejant plegats l'èxit comú. Dos dels sectors que generen més orgull entre els ciutadans. Creats per fer-nos disfrutar, sigui amb l'activació de les papil·les gustatives o amb la celebració dels gols. Dues institucions que estan immerses en la temporada de recollida dels fruits aconseguits a força de paciència i de constància. Dues realitats que han declarat un objectiu futur comú: ampliar la seva projecció exterior i la de Catalunya a la vegada.

Els jugadors del Futbol Club Barcelona van rebre ahir un incentiu pel títol de lliga de campions que no figurava en cap dels seus contractes. El 29 d'abril passat es va inaugurar la Fira del Vi, i el programa En directe va fer una retransmissió des d'allí. En ella, Salustià Álvarez –president de la DOQ Priorat– i Jaume Domènech –president de la DO Montsant i alcalde de Falset– es van comprometre a regalar a la plantilla barcelonista el seu pes en vi si es proclamaven campions d'Europa. Tres mesos després, i amb el segon trofeu de les orelles grosses lluint a l'interior de la vitrina, dos camions frigorífics sortien de Falset en direcció a la capital catalana carregats amb una tona i mitja de vi –150 caixes amb deu ampolles cadascuna– i amb l'objectiu de complir la promesa. És molt poc probable que l'acció hagi aixecat suspicàcies en una comarca que té quatre penyes barcelonistes per menys de 10.000 habitants.

«Hem entregat uns vins campions a un club campió. El Barça és més que un club, i el Priorat és més que un vi, ja que també traspassem fronteres i promocionem el nostre país a fora», explicava ahir Domènech, que es va mostrar molt satisfet pel desenvolupament d'aquesta iniciativa sense precedents. La presidenta del Consell Comarcal del Priorat, Maria Secall, va ser la representació política d'un acte que podria ser considerat com la vertadera cloenda de la Fira del Vi de Falset ja que, enguany, la finalitat del certamen era promocionar-se a Barcelona. Ahir no només es van difondre les marques vitícoles a la capital, sinó a tot el territori català, i en l'àmbit esportiu d'alt nivell.

Joan Laporta i cinc directius més van rebre la delegació prioratina a les oficines del club. El president tenia ahir dos actes oficials més. Després de descarregar les ampolles i de fer els parlaments, es va fer un tast dels vins que s'oferien com a present. Els presidents de les denominacions d'origen van convidar oficialment la directiva i els jugadors a visitar els cellers del Priorat, i no van descartar tornar a fer la mateixa iniciativa o una de similar l'any que ve. Així doncs, no serà l'últim creuament entre aquestes dues institucions en estat de gràcia.
--   Butlletí de NOTÍCIES DEL PRIORAT  Periòdicament us farem arribar notícies publicades a diferents mitjans de comunicació, relacionades amb el territori del  Priorat, els seus pobles i la seva gent.  Tanmateix, si teniu notícies, avisos o comunicats que penseu que poden ser d'interès general, ens les podeu enviar i ho inclourem en properes edicions del nostre butlletí.  Salutacions,  Ramon Pàmies Editor del Butlletí de Notícies del Priorat  podeu veure algunes de les informacions anteriors a www.priorat.info