P R I O R A T

Recull de noticies de la comarca

Nom:
Ubicació: Priorat, Catalunya, Spain

02 de juliol 2006

notícies del Priorat

NOTICIES DEL PRIORAT
Unió de Pagesos es posiciona en contra de la nova denominació dels vins

El projecte d'ordre que promou el Ministeri d'Agricultura que regula i reconeix la indicació geogràfica "Vinos de la tierra de los viñedos de España" atempta directament contra el dibuix del sector que es va decidir a Catalunya l'any 99, quan es va establir per consens de la majoria del sector la D.O. Catalunya, que protegeix les zones vitivinícoles catalanes.

El sindicat considera incongruent, per tant, que s’inclogui Catalunya dins de la delimitació geogràfica de la nova indicació. Unió de Pagesos demana al Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya que sigui conseqüent en la defensa de l’actual estructura de les D.O. i faci arribar al MAPA l’oposició del Departament al projecte d’ordre. Unió de Pagesos adverteix que, en el cas que s’inclogui Catalunya en la nova indicació, recorrerà immediatament la mateixa per a la seva impugnació.

Reus / Unió de Pagesos
30-06-2006

------

32 comarques catalanes estan en situació d'alt risc d'incendi

Segons informa la Direcció General del Medi Natural, gairebé tota Catalunya, excepte els Pirineus, corren un alt risc d'incendis. La falta de pluges i les altes temperatures mediterrànies són el principal perill de les àrees forestals catalanes. La demarcació de Tarragona és una de les zones amb major possibilitats d'incendi.

El Priorat és una de les comarques on també el risc d'incendi forestal és alt.

Tarragona / ACN /
30-06-2006

------

L'habitatge nou s'ha encarit un 8,8% en sis mesos a Catalunya

Els preus pugen un 36,8% a Falset, tot i que se situa com la ciutat més barata

MAR VICENTE. Agències – 01/07/06


El preu de l'habitatge nou s'ha apujat un 8,8% en sis mesos a Catalunya, fins als 3.698 euros el metre quadrat, segons un informe de Sociedad de Tasación. Barcelona continua sent la capital més cara de l'Estat.

La ciutat catalana que s'ha encarit més és Falset, tot i que continua sent la més barata. Amb un increment del 36,8%, el metre quadrat actualment es cotitza a 1.026 euros.

------

Molta calor al Camp

N. ALBISUA. – El Punt 02/07/06

El primer cap de setmana de juliol ha comportat l'assoliment de les primeres màximes més altes en el que portem de temporada al camp de Tarragona.

Al Priorat, destaquen les màximes de Margalef (35,2°) i d’Ulldemolins (36°). Pel que fa a les temperatures mínimes, en pocs llocs es van situar per sota dels 20°, fet que es repetirà avui.