P R I O R A T

Recull de noticies de la comarca

Nom:
Ubicació: Priorat, Catalunya, Spain

04 de juliol 2006

Priorat: Catàleg recursos naturals / Qualitat del aigua

NOTICIES DEL PRIORAT
El Priorat elabora un catàleg dels recursos culturals de la comarca

Els recursos culturals i patrimonials de diversos municipis de la comarca ja estan recollits en una document que ha elaborat el Consell Comarcal del Priorat i que forma part del mapa catàleg de recursos culturals de la comarca que està redactant des de fa uns mesos. Aquesta és la primera fase d'aquest treball que és possible gràcies a un conveni signat amb la Diputació de Tarragona.

Durant la segona fase es continuarà amb la resta de municipis fins arribar al total dels vint-i-tres pobles que formen la comarca.

La presidenta del Consell Comarcal del Priorat, Maria Secall, ha explicat que “aquesta és una mostra de com dues administracions poden treballar de forma conjunta. En aquest cas el que fem és inventariar la riquesa arquitectònica i cultural del Priorat, que és molt àmplia i que constitueix un element d’identitat pròpia. A més, ens servirà per conèixer amb detall el seu estat de conservació”.


El mapa catàleg que està elaborant el Consell Comarcal inclou tot el patrimoni arquitectònic, com esglésies, ermites, ponts, construccions de pedra seca, fonts o jaciments arqueològics. També s’inventarien les sales d’exposicions, centres culturals o sales polivalents, les festes i les publicacions i mitjans de comunicació de tots els municipis. Un cop acabat el catàleg, passarà a formar part de la Guia i Mapa de Recursos Culturals de la Diputació que tothom podrà consultar a la seva pàgina web.


Falset / Consell Comarcal Priorat
04-07-2006

------

La qualitat de l'aigua del pantà de Siurana és molt bona, segons l'ACA

R.R.. Cornudella de Montsant. – el Punt 04/07/06

La qualitat de bany de l'aigua del pantà de Siurana ha assolit una puntuació de molt bona en la primera anàlisi que ha fet l'Agència Catalana de l'Aigua aquest estiu. Onze de les quinze zones de bany que analitza aquest organisme mediambiental han aconseguit aquesta nota.

--   Butlletí de NOTÍCIES DEL PRIORAT  Periòdicament us farem arribar notícies publicades a diferents mitjans de comunicació, relacionades amb el territori del  Priorat, els seus pobles i la seva gent.  Tanmateix, si teniu notícies, avisos o comunicats que penseu que poden ser d'interès general, ens les podeu enviar i ho inclourem en properes edicions del nostre butlletí.  Salutacions,  Ramon Pàmies Editor del Butlletí de Notícies del Priorat  podeu veure algunes de les informacions anteriors a www.priorat.info