P R I O R A T

Recull de noticies de la comarca

Nom:
Ubicació: Priorat, Catalunya, Spain

02 de juliol 2006

Xarxa Natura / Eleccions a les D.O. / Genium Celler

El grup ecologista Gepec presenta al·legacions a la Xarxa Natura 2000

30/06/06
El grup ecologista Gepec ha presentat diverses al·legacions a la proposta del Departament de Medi Ambient sobre la Xarxa Natura 2000, que delimita diversos espais que rebran una protecció especial.

El Gepec vol que s'incloguin en aquesta xarxa una quarantena d'espais al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre, entre els quals hi ha inclòs la serra del Tormo-la Figuera; el riu Montsant i la seva vall; la serra d'Ulldemolins; el coll Roig (Bellmunt) i d’altres.


Les DO vitivinícoles escullen, per consens, els nous presidents

Les ajornades eleccions als consells reguladors de les denominacions d'origen vitivinícoles catalanes fan avui un pas de gegant, amb l'elecció dels plens, pactada entre la patronal Uvipe, Unió de Pagesos i la Federació de Cooperatives.

EVA POMARES. Tarragona – El Punt 30/06/06

La llei catalana de la vinya i el vi data del 2002, però el retard en el seu desplegament ha allargat cinc anys més els mandats actuals, que daten del 1997.

Quatre de les onze denominacions aposten per la renovació, i basant-se en un complicat equilibri entre indústria i organitzacions agràries per repartir-se els llocs en els consells, proclamaran al llarg d'avui les presidències per quatre anys més.

Salustià Álvarez repetirà en la DOQ Priorat, després de confirmar el seu suport a part de les llistes d'Unió de Pagesos i de les empreses penedesenques amb inversions a la zona. A Montsant, l'alcalde de Falset també repeteix.

------

Genium Celler, de Poboleda, present a Washington i Brussel·les

29/06/06

Genium Celler, de la DOC Priorat, va participar al 2n Spanish Barrel Tasting realitzat el passat 10 de juny a l'Hotel Madison, de Washington, presentant els nous vins del 2004 i mostres de bota del 2005. Al tast s’hi van presentar 100 vins, de 32 productors espanyols.

L'esmentat acte va ser promogut per la botiga de vins Wide World of Wines i per alguns importadors. El celler prioratí també va participar en diferents actes promocionals als restaurants espanyols "Café Atlántico", "Taberna del Albardero" i "Jaleo".

FIRA
Per altra banda, Genium Celler també va participar a la fira "NEW WINES FROM SPAIN", al Palais Donis Colonies (Bruxelles), el dia 12 de juny. A aquesta fira, promoguda per ICEX, es van presentar els seus vins, als mercats de Bèlgica i Luxemburg, conjuntament amb 32 cellers de l’estat.