P R I O R A T

Recull de noticies de la comarca

Nom:
Ubicació: Priorat, Catalunya, Spain

21 de juliol 2006

Monjo de Montserrat / Projectes socials

NOTICIES DEL PRIORAT
Fallece a los 75 años, el monje de Montserrat, Maur Alcalá

La Vanguardia - 19/07/2006

El monje de Montserrat Maur Alcalá ha fallecido en el monasterio de Santa Maria del Miracle (Lleida), donde residía, a los 75 años de edad.

Nacido en Poboleda, en la comarca tarraconense del Priorat en el año 1930, Maur Alcalá, bautizado Josep Maria, fue asistente del abad Gabriel Brasó en la Congregación de Subiaco entre 1961 y 1977 y falleció el pasado día 14, según ha informado hoy el Monasterio de Montserrat.

Durante la misa exequial, el abad de Montserrat, Josep Maria Soler, dijo de Maur Alcalá que "era un hombre que sentía un amor profundo por su familia, discreto, mucho más sensible de lo que parecía, aunque, en general, sabía relativizar las cosas, haciendo uso de un buen sentido del humor".


------

'La Caixa' recolza projectes d'integració social i laboral, un d’ells al Priorat

Tinet Digital 19-07-2006

L'Obra Social la Caixa ha seleccionat dos projectes presentats per entitats tarragonines dedicades a promoure la inserció social de les persones que es troben en situació o risc de marginalitat i exclusió social i als que ha concedit un ajut de 24.000 euros. Els projectes formen part del Programa Marginació 2005 al que la Fundació "la Caixa" ha destinat gairebé 4,3 milions d'euros.

L’objectiu majoritari d’aquests projecte seleccionats és fomentar la formació i inserció sociolaboral de joves que es troben en situació de desestructuració, potenciar l’assistència d’urgència i residencial, prevenir l’aparició de conductes de risc i delictives i pal·liar, en la mesura del possible, les carències assistencials de les persones malaltes de SIDA o sense llar.

Nou projecte: Associació Egueiro

Instal·larà un sistema de calefacció a Cal Bonet, un pis de suport a la reinserció que atén a addictes i ex addictes a la comarca del Priorat. Cal Bonet va néixer amb la intenció de donar sortida a un grup de persones, de diferents programes terapèutics, sorgits de diferents centres de l’entitat. Aquest col·lectiu està ja a la fase final del programa terapèutic del Mas dels Frares, però necessiten de més temps fins que puguin realitzar la reinserció de forma satisfactòria. L’Obra Social “la Caixa” col·labora amb aquesta associació amb un ajut de 9.000 euros.
--   Butlletí de NOTÍCIES DEL PRIORAT  Periòdicament us farem arribar notícies publicades a diferents mitjans de comunicació, relacionades amb el territori del  Priorat, els seus pobles i la seva gent.  Tanmateix, si teniu notícies, avisos o comunicats que penseu que poden ser d'interès general, ens les podeu enviar i ho inclourem en properes edicions del nostre butlletí.  Salutacions,  Ramon Pàmies Editor del Butlletí de Notícies del Priorat  podeu veure algunes de les informacions anteriors a www.priorat.info