P R I O R A T

Recull de noticies de la comarca

Nom:
Ubicació: Priorat, Catalunya, Spain

17 de juliol 2006

Residència d'avis a Falset / Risc d'incendis al Priorat

NOTICIES DEL PRIORAT
Falset obre una residència d'avis amb capacitat per a 135 ancians

L'ajuntament i una empresa s'encarreguen de la gestió de Les Vinyes, situada en un antic col·legi

N. ALBISUA. Falset – El Punt 16/07/06

Els ancians de Falset i de la resta de la comarca ja tenen, després de tres anys d'espera, la nova residència d'avis Les Vinyes, que té una capacitat de 135 places. La major part dels avis que es trobaven a la residència de les Carmelites de Sant Josep es traslladaran en breu a l'equipament nou, de 7.300 metres quadrats, situat a l'antic col·legi de les Germanes Vedrunes. La rehabilitació ha costat 600.000 euros. L'ajuntament i l'empresa El Bastón del Oro són els encarregats de la gestió de la residència, ja que «la Generalitat no fa llars d'avis», segons va explicar ahir l'alcalde de Falset, Jaume Domènech.

La nova llar d'avis ofereix, també, servei de centre de dia, de vuit del matí a vuit del vespre, a més d'altres prestacions, entre les quals cal destacar el servei mèdic de fisioteràpia, de podologia, d'odontologia i òptica, a banda, fins i tot, d'un servei religiós. També hi tenen cabuda les persones que requereixen una atenció especial, com ara malalts d'alzheimer i demència senil, amb una planta exclusiva amb personal especialitzat. Tot plegat en un entorn totalment rehabilitat, segons el projecte d'un arquitecte falsetà. Aquest projecte compta també amb una zona enjardinada de 480 metres quadrats. Pel que fa als preus, van des de 520 fins a 1.240 euros mensuals, segons el règim de permanència dels residents.

El president del Parlament, Ernest Benach, va ser l'encarregat de tallar la cinta inaugural de l'equipament, alhora que va recordar que aquesta setmana el Parlament ha aprovat la llei de prestació econòmica i assistència social, que serà «un complement important per als avis».

------

Risc molt alt de patir un incendi forestal

Barcelona, 16 (EUROPA PRESS)

La Generalitat ha alertat avui de l'existència de risc molt alt d'incendi forestal a 8 de les 41 comarques catalanes, segons el mapa de la Direcció General del Medi Natural, en el qual només les comarques pirinenques presenten un risc moderat o baix.

Les comarques amb un risc molt alt de patir un incendi forestal es concentren a les províncies de Lleida, Segrià i Noguera, a Tarragona a les comarques de Ribera d'Ebre, Terra Alta, Garrigues i Priorat i a Barcelona al Baix Llobregat i Alt Penedès.

A Tarragona, el risc és alt a l'Alt Camp, Conca de Barberà i Terra Alta, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Penedès, Montsià i Tarragonès.
--   Butlletí de NOTÍCIES DEL PRIORAT  Periòdicament us farem arribar notícies publicades a diferents mitjans de comunicació, relacionades amb el territori del  Priorat, els seus pobles i la seva gent.  Tanmateix, si teniu notícies, avisos o comunicats que penseu que poden ser d'interès general, ens les podeu enviar i ho inclourem en properes edicions del nostre butlletí.  Salutacions,  Ramon Pàmies Editor del Butlletí de Notícies del Priorat  podeu veure algunes de les informacions anteriors a www.priorat.info