P R I O R A T

Recull de noticies de la comarca

Nom:
Ubicació: Priorat, Catalunya, Spain

15 de maig 2006

llibres sobre Escalada a les Muntanyes de Prades


PRESENTACIÓ A REUS DELS LLIBRES

Escalada clàssica a les Muntanyes de Prades

-------

Guia d’escalada clàssica a les Muntanyes de Prades

Autor: Josep Jané Vallvey


L’acte tindrà lloc el dimarts 16 de maig, a les 8 del vespre, a la Biblioteca Central Comarcal Xavier Amorós (C/ de l’Escorxador, 1 - Reus).

Presentarà el llibre l’alpinista Jordi Artigas.

Fitxa tècnica dels llibre

Escalada clàssica a les Muntanyes de Prades
Crònica d’ascensions mítiques i batalles perdudes
Autor: Josep Jané Vallvey
Preu: 15 euros
ISBN: 84-9791-189-X

“Quan em va venir al cap la idea de confeccionar aquesta història d’escalades, no tenia una idea clara de com fer-ho. Em faltava substància per analitzar i treure’n suc, i em preguntava si valia la pena buscar-la. Però després d’haver sentit parlar tota una sèrie de gent que hi han estat estretament relacionats (des dels pioners fins als contemporanis), d’haver trobat aquell escrit únic enmig de centenars d’articles desventurats i d’haver tingut l’ocasió de signar primeres repeticions en llibres de registre mil·lenaris desterrats en agulles oblidades en la memòria dels temps, em sobraven motius per posar-me a la feina.”


Guia d’escalada clàssica a les Muntanyes de Prades
Autor: Josep Jané Vallvey
Preu: 19,50 euros
ISBN: 84-9791-171-7

Aquesta guia recopila totes les vies d’escalada clàssica de les Muntanyes de Prades, és a dir, les que s’han obert des de baix seguint els preceptes tradicionals d’aquesta activitat. És una tria particular que vol treure a la llum unes escalades relegades a un segon pla des de la gran expansió de l’escalada esportiva. Sorprèn veure que són moltes més del que ens podríem imaginar, i no ha d’estranyar veure inclosa en aquesta selecció des d’una via totalment desequipada fins a una difícil via de placa d’un sol llarg perfectament equipada amb parabolts. En cadascuna de les vies (dividides en vuit zones diferents, que al seu torn se subdivideixen en sectors) es fa referència a la primera ascensió, a la dificultat, als metres de recorregut, a l’equipament instal·lat a la paret i al material necessari per escalar-la.

Josep Jané Vallvey
Va néixer a Tarragona el 1971, però ha viscut sempre en diferents pobles de la Conca de Barberà i de l’Alt Camp. Actualment resideix a Puigpelat i treballa com a bomber professional.
Es va iniciar en l’escalada a l’edat de setze anys, i poc després en l’alpinisme. Des d’aleshores no ha deixat d’enfilar-se per muntanyes i parets arreu de la geografia catalana i espanyola. Ha realitzat també algunes escalades clàssiques de dificultat als Alps, a les Dolomites i al Marroc, així com algunes ascensions fàcils a la serralada dels Andes. Compta amb algunes primeres ascensions al Pirineu, Montserrat, Pedraforca, Órgano de Montoro, Montsant, Roques del Masmut i moltes altres a les Muntanyes de Prades. A més de l’escalada, practica l’esquí de muntanya i la BTT, i competeix en curses de fons i triatló.
Aquest llibre, juntament amb Escalada clàssica a les Muntanyes de Prades. Crònica d’ascensions mítiques i ba-talles perdudes (col·lecció Petjades, 5), són els seus primers treballs publicats.