P R I O R A T

Recull de noticies de la comarca

Nom:
Ubicació: Priorat, Catalunya, Spain

07 de maig 2006

PRIORAT: quin paisatge, quin futur ?

La Bisbal d Falset obre unes jornades de reflexió sobre el futur del paisatge del Priorat

R. ROFES. La Bisbal de Falset - El Punt 05/05/06
Les jornades de reflexió Priorat: quin paisatge, quin futur?, que es van presentar en la Jornada Tècnica de la Fira del Vi de Falset, començaran avui a partir de les vuit del vespre a l’Ateneu Bisbalenc amb la conferència Patrimoni natural i paisatge: recursos de desenvolupament rural. El ponent és Rafel López-Monné, geògraf de la URV i autor de fotografies relacionades amb el territori i el patrimoni rural.
Els organitzadors del cicle són la unitat de geografia de la URV i la Plataforma per la Defensa del Patrimoni Natural del Priorat.
El componen quatre sessions que es faran cada divendres a les vuit del vespre excepte l’última, una taula rodona amb ponents i representants de la Direcció General i l’Observatori del Paisatge en què es debatran les conclusions i que tindrà lloc el divendres 26 de maig a les onze del matí al Teatre de l’Artesana de Falset.
Les jornades continuaran la setmana que ve a Cornudella –Paisatge rural i urbanalització: reptes i riscos, del geògraf de la UAB Francesc Muñoz– i la pròxima a Gratallops –Les actuacions agrícoles i la transformació del paisatge, a càrrec de Raimon Roda, enginyer agrònom i col·laborador en el document Bones pràctiques en el paisatge vitivinícola a l’Alt Penedès–.
El cicle pretén incentivar el debat que necessita la Carta del Paisatge i el procés per a la sol·licitud perquè la Unesco declari el paisatge prioratí Patrimoni Mundial.

--