P R I O R A T

Recull de noticies de la comarca

Nom:
Ubicació: Priorat, Catalunya, Spain

27 d’abril 2006

Recollida organica d'escombraries al Priorat

NOTICIES DEL PRIORAT

S’AMPLIA LA RECOLLIDA ORGÀNICA D’ESCOMBRARIES AL PRIORAT

El Consell Comarcal del Priorat, per delegació dels municipis, presta des de fa temps el servei de transport, el tractament i l’eliminació de les escombraries a través del Consorci per a la Gestió de Residus Municipals que engloba les comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta.

Des de fa temps, el Consell ofereix als municipis la possibilitat d’implantar la recollida de matèria orgànica, és a dir, la provinent de restes de menjar i plantes que en descompondre’s es transformen en compost.

A Falset i a El Masroig es fa des de finals del 2004 i la valoració és molt positiva. A Falset, per exemple, durant el 2005 es van recollir una mitjana mensual de 24,36 tones d’orgànica, mentre que la de rebuig, és a dir, la normal, es van recollir 41,87 tones mensuals. I a El Masroig 4,6 tones d’orgànica i 4,2 de rebuig.

A més, a finals del 2005 es va implantar la recollida orgànica a La Torre de Fontaubella, i recentment ha començat a Ulldemolins i a Cornudella. Cada vegada que un municipi decideix implantar aquest tipus de recollida, es fa una fase prèvia de conscienciació i informació ciutadana, és a dir, que s’organitzen campanyes per explicar als veïns i veïnes i col·lectius especials com funciona el servei, així com els seus avantatges mediambientals.

La valoració que es fa des del Consell Comarcal sobre la implantació de la recollida de matèria orgànica és molt positiva, ja que ha tingut molt bona acollida per part de la població prioratina, com demostren les dades de Falset i El Masroig.

(Nota de premsa del Consell Comarcal del Priorat)

-