P R I O R A T

Recull de noticies de la comarca

Nom:
Ubicació: Priorat, Catalunya, Spain

25 d’abril 2006

Parc Cientific iTecnològic de la Indústria Enològica

NOTICIES DEL PRIORAT

Parc Científic i Tecnològic de la Indústria Enològica


El dilluns es va posar la primera pedra del que serà l’edifici del Parc Científic i Tecnològic de la Indústria Enològica. Aquest centre d’Investigació i Recerca del sector vinícola es començarà a edificar en les pròximes setmanes i es pretén tenir-lo llest en uns divuit mesos.

L’objectiu d’aquestes instal.lacions és convertir-se en el motor del desenvolupament del sector, dedicant-se plenament a la investigació aplicada a tots els camps que intervenen en el món del vi.

L’anunci de creació d’aquest Parc es va fer durant la Fira del Vi de l’any passat i, per tant, en el temps record d’un any s’ha aconseguit iniciar el projecte. Això ha estat possible gràcies a l’empenta que hi han posat l’Ajuntament, la URV i el conseller primer de la Generalitat.

El lloc escollit pel seu emplaçament no ho ha estat de manera arbitraria sinó que s’ha insistit molt a situar el centre a la vora l’Escola d’Enologia. La primera intenció era ocupar els terrenys propietat del Departament d’Ensenyament a l’altra banda de la carretera, davant de l’I.E.S. Falset, però finalment s’ha adquirit un solar al costat d’aquests.

L’encarregat de construir i gestionar el parc és una Fundació integrada per l’Ajuntament de Falset, la Generalitat, la Universitat Rovira i Virgili i les dos D.O. de la comarca.

El finançament de la inversió per als dos primers anys es fa amb un préstec sense interessos del Ministeri d’Educació i Ciència. El pressupost presentat puja un total de 726.004 €.

Nota de premsa de l'Ajuntament de Falset