P R I O R A T

Recull de noticies de la comarca

Nom:
Ubicació: Priorat, Catalunya, Spain

07 de maig 2006

Turisme rural al Priorat


Quan viure de pagès dóna negoci

Al Priorat hi ha 32 cases rurals que ofereixen unes 250 places per descansar a prop de la natura

EL PUNT / R.R. J.R. / R.R. / GUSTAU MORENO / G.M. J.R.. Tarragona - 07/05/06

Tant a l’interior com a la costa. El turisme rural guanya cada dia nous adeptes i per això any rere any es va incrementant el volum de negocis turístics enfocats a satisfer aquesta demanda creixent aprofitant una antiga casa senyorial, un corral de bous, un immoble antic però ple de noves tecnologies o una casa vella, amb una biblioteca amb temàtica especialitzada, però també cases del segle passat a pocs quilòmetres de la platja. Aquestes només són algunes de les 189 cases de pagès que el 2005 tenia registrades el govern i que oferien un total de 1540 places. Per evitar la proliferació de negocis que volen penjar-se el qualificatiu de rural sense tenir-ne l’entorn, el govern català està preparant una normativa que mirarà més prim a l’hora d’atribuir les certificacions.

Les cases de pagès abunden, sobretot, a les zones de l’interior i més pròximes a Barcelona i al Delta; reclam per a molts turistes que busquen tranquil·litat. No és casualitat, doncs, que el Baix Ebre i el Montsià disposin cadascuna de 27 cases de pagès. A la primera s’ofereixen 169 places, mentre que a la segona, la comarca amb més oferta, 260. La segueix el Priorat amb 32 cases i 248 places; junt amb la Conca de Barberà, que té el mateix nombre de cases i 245 places, disposa de paisatges rurals allunyats de les grans ciutats i sense dificultats d’accés. La xifra es redueix al Baix i l’Alt Camp on respectivament s’ofereixen 176 i 146 places. Per darrera, trobem la Terra Alta i la Ribera amb 166 i 68 cases. On hi ha la davallada més dràstica és a les comarques costaneres i que tradicionalment han atret el turisme de sol i platja. Els pobles de l’interior del Tarragonès agrupen 5 cases amb només 28 places, i el Baix Penedès 41 places en 5 cases més.


El valor afegit del turisme rural al Priorat és, sens dubte, l’especialització en la cultura del vi.



El valor afegit del turisme rural al Priorat és, sens dubte, l’especialització en la cultura del vi. Entre les cases rurals, n’hi ha una que ha elevat aquesta especialització al màxim grau.
Es tracta de Catacurian, una casa rural del Masroig que ofereix «vacances culinàries» adreçades a un públic específic: gent amb un alt poder adquisitiu –normalment nord-americans– a qui no importa pagar des de 2.450 euros per sis dies d’estada. El preu inclou un paquet de serveis, en què destaca l’accés a més de 40 varietats de gamma alta de vins.