P R I O R A T

Recull de noticies de la comarca

Nom:
Ubicació: Priorat, Catalunya, Spain

12 de maig 2006

Delinquents al Montsant


Roben en unes cases d’Albarca i s’enfronten a trets amb la Guàrdia Civil

Els lladres, que podrien ser de l’est d’Europa, van escapolir-se per la serra de Montsant


MERCÈ PÉREZ. Cornudella de Montsant - El Punt 12/05/06

El Priorat no dorm tranquil des de fa mesos. La Guàrdia Civil continuava buscant ahir un grup de lladres que, la nit de dimarts a dimecres, van protagonitzar un enfrontament amb agents que els van sorprendre després d’haver entrat a robar a tres cases a la pedania d’Albarca, una mica allunyada del nucli de Cornudella de Montsant. Els delinqüents van aconseguir fer-se escàpols per les muntanyes de la serra de Montsant, on, segons els veïns, s’hauria produït un tiroteig amb els cossos de seguretat. Els alcaldes de la zona van coincidir a reclamar un reforç policial abans no hi hagi el desplegament dels Mossos d’Esquadra al territori.



La matinada de dimecres va ser moguda a Cornudella de Montsant. Un grup de quatre o cinc persones, que es creu que serien romanesos, van assaltar tres cases de la pedania d’Albarca. L’alerta als cossos de seguretat, en aquest cas la Guàrdia Civil, la van donar uns veïns que van adonar-se’n del furt. En personar-se al lloc dels fets, els agents van començar a perseguir els delinqüents, que van fugir camp a través per les muntanyes de la serra de Montsant. Va ser allà on, segons van explicar alguns veïns, s’hi hauria produït un tiroteig. Un fet que confirmaria la troballa d’una escopeta pels Mossos d’Esquadra, que van donar suport a la Guàrdia Civil en la recerca. Els Mossos van resseguir algunes pistes forestals i van ajudar a bloquejar algunes sortides. Tot i això, els lladres van aconseguir fugir i ahir els continuaven buscant.


«ESTEM DESPROTEGITS»


L’alcalde de Cornudella, Josep Maria Castan, va mostrar ahir la seva preocupació per l’esdeveniment que, segons creu, demostra la «desprotecció» a la qual estan sotmesos. «Abans no es produeixi el desplegament dels Mossos necessitem un reforç en seguretat perquè vivim amb una intranquil·litat contínua. Cada dia passen coses», va assenyalar.Misericòrdia Montlleó, alcaldessa d’Ulldemolins, on també s’han perpetrat robatoris violents els últims dies –també dimecres a la matinada quan van tallar la línia de telèfon–, coin cidia a demanar «mesures momentànies per reforçar la seguretat». «Tenim dret a estar segurs i no volem haver de recórrer a patrulles nocturnes ni a la contractació de vigilants de seguretat privats».