P R I O R A T

Recull de noticies de la comarca

Nom:
Ubicació: Priorat, Catalunya, Spain

10 de maig 2006

Exposició de Josep Franch-Clapers

ÈXIT DE L’EXPOSICIÓ ITINERANT DE JOSEP FRANCH-CLAPERS

Una iniciativa del Consell Comarcal del Priorat que ha visitat diferents pobles de la comarca

La setmana passada va finalitzar l’exposició del pintor Josep Franch-Clapers que el Consell Comarcal del Priorat ha portat a vuit municipis de la comarca del 24 de març al 3 de maig a iniciativa del Consell Comarcal. Concretament, la mostra s’ha exposat a Capçanes, Falset, El Molar, Bellmunt del Priorat, El Masroig, La Torre de Fontaubella, Cabacés i Poboleda.

Es tractava d’una interessant exposició de l’Arxiu Nacional de Catalunya de pintures de Josep Franch-Clapers que mostraven la retirada de centenars de milers de persones cap a la frontera francesa que fugien de la repressió dels vencedors de la Guerra Civil i del seu internament posterior en camps de refugiats de l’estat francès.

Amb aquesta exposició el Consell Comarcal pretenia acostar la cultura als pobles del Priorat. La iniciativa ha estat un èxit, tant per la quantitat de visitants que ha tingut als diferents municipis, com per la bona acollida que ha tingut el fet que la comarca hagi pogut gaudir d’un dels llegats artístics més importants del nostre país. Per això, la conselleria de Cultura del Consell Comarcal del Priorat està interessada en continuar amb aquesta línia d’apropar la cultura als pobles.

-