P R I O R A T

Recull de noticies de la comarca

Nom:
Ubicació: Priorat, Catalunya, Spain

02 de desembre 2007

el president Montilla visita el Priorat

NOTICIES DEL PRIORAT

 El president de la Generalitat, José Montilla, va estar ahir, per primera vegada, de visita a la capital del Priorat.

per francesc gras
| Diari de Tarragona

El president de la Genralitat de Catalunya, José Montilla, va estar durant tot el dia d'ahir de visita per la comarca del Priorat. L'objectiu del president Montilla era conèixer un indret de Catalunya que encara no havia tingut ocasió de veure en primera persona. I la veritat és que no va desaprofitar l'ocasió. Quan passaven pocs minuts de les 11 del matí, Montilla, junt amb el seguici de policies, assessors i mitjans de comunicació que acostuma a arrossegar, va fer la seva entrada a l'Ajuntament del municipi. L'objectiu de la seva estada al palau consistorial era reunir-se amb els representants polítics de Falset. «L'acte ha estat molt institucional. El President ens ha transmès com està treballant la Generalitat per millorar els problemes econòmics dels pobles. Ha estat en tot moment molt seriós». Aquest va ser el resum que, un cop finalitzada la reunió, vetada als mitjans de comunicació, va realitzar Cèsar López, regidor a l'oposició.


La «breu» reunió amb els representants polítics de Falset va donar pas a una trobada amb una trentena d'entitats de la comarca.«Falset acull tothom per igual, senyor President. Sempre m'han tractat amb molt de respecte». Va ser una conversa ràpida amb el president, però que va centrar el seu interès. Es tracta de Fabricio Doglioti, un italià establert a Falset, que li va transmetre la situació que viu la immigració al municipi. A més, tal com mostra la fotografia, Doglioti li va fer entrega d'un estudi realitzat per l'Ajuntament sobre la immigració al poble. «Representem un 13% de la població, però cada any augmentem més», va explicar Doglioti, que presideix l'associació Línea.

Un cop enllestides les dues recepcions, Montilla va continuar amb la seva visita que finalitzava amb un dinar amb els alcaldes del Priorat. Els 15 batlles de la comarca li van transmetre les problemàtiques de la zona. «Sobretot li hem demanat que millorés les carreteres de la comarca», va manifestar Josep Anton Robles, president del Consell Comarcal del Priorat, al finalitzar la trobada, una preocupació a què el president es va comprometre a posar fi aviat.


--   Butlletí de NOTÍCIES DEL PRIORAT  Periòdicament us farem arribar notícies publicades a diferents mitjans de comunicació, relacionades amb el territori del  Priorat, els seus pobles i la seva gent.  Tanmateix, si teniu notícies, avisos o comunicats que penseu que poden ser d'interès general, ens les podeu enviar i ho inclourem en properes edicions del nostre butlletí.  Salutacions,  Ramon Pàmies Editor del Butlletí de Notícies del Priorat  podeu veure algunes de les informacions anteriors a www.priorat.info