P R I O R A T

Recull de noticies de la comarca

Nom:
Ubicació: Priorat, Catalunya, Spain

20 de novembre 2007

Resum de notícies del Priorat

NOTICIES DEL PRIORAT


11 municipis del Priorat estan tirant endavant els seus plans locals de Joventut

Un dels objectius principals de l'Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Priorat és fomentar la participació i l'emancipació dels joves prioratins. Per això, a més de tenir el seu propi Pla Comarcal de Joventut, des de l'any 2004 està cooperant amb els municipis a crear i tirar endavant els seus Plans Locals de Joventut. Per fer-ho, el Consell compta amb un tècnic mancomunat, encarregat de dinamitzar les actuacions que es porten a terme en els municipis de la comarca del Priorat.

Aquesta persona està contractada pel Consell Comarcal i està finançada entre els ajuntaments que ho han sol·licitat en el seus plans locals. Ell aporta la seva visió sobre la joventut per tal de fer actuacions, així com també unes intervencions més pròximes als joves prioratins. El dinamitzador se n’encarrega de redactar, planificar, confeccionar, posar en marxa, i fer un seguiment i una avaluació de cada un dels Plans Locals de Joventut.

Fins i tot intervé directament amb els joves per tal de fomentar l’associacionisme, la participació i promoure les polítiques de joventut. Durant el primer any, és a dir, al 2004, es van adherir al Pla Local de Joventut dos municipis, Cabacés i Marçà. Al 2005 s’hi van afegir Capçanes, Cornudella de Montsant, Falset, Bellmunt del Priorat, el Molar, la Torre de Fontaubella, Porrera i la Vilella Baixa, i al 2006 també la Bisbal de Falset. Actualment són onze els municipis del Priorat que han sol·licitat a la Secretaria de Joventut una subvenció per a implementar el seu Pla Local de Joventut.

El president del Consell Comarcal del Priorat, Joan Antoni Robles, es mostra molt satisfet de la feina feta per l’Àrea de Joventut ja que “hem avançat de forma notable en la implantació de les polítiques integrals de joventut als municipis de la nostra comarca”. Robles també ha recordat que, a més dels Plans Locals de Joventut, des del Consell Comarcal també es treballa en el Pla Comarcal “que vetlla per les polítiques de joventut de tota la comarca, elaborant i posant en marxa actuacions a tots els pobles, tinguin o no Pla Local de Joventut”. 19 de novembre del 2007

  

 

EL PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL PRIORAT ES REUNEIX AMB EL SUBDELEGAT DEL GOVERN PELS ROBATORIS COMESOS A LA COMARCA

 

El president del Consell Comarcal del Priorat, Josep Antoni Robles, i l’alcalde de Falset, Jesús Torralba, es van reunir la setmana passada amb el subdelegat del govern per conèixer les mesures de seguretat implantades arrel dels robatoris comesos durant les darreres setmanes a la comarca.

El subdelegat va assegurar que ja existeix un desplegament especial a la comarca i es va comprometre a mantenir el reforç durant el temps que sigui necessari. A més, el subdelegat va insistir en que cal que els afectats presentin denúncia, ja que percentualment les denúncies presentades per robatori a la comarca han baixat a més de la meitat durant el darrer any.


 

INICI DE LA NOVA CAMPANYA DE L’OLI AL PRIORAT

 

L’Associació d’Oleïcultors del Priorat (AOP) va iniciar la campanya oleícola a Cabacés. D’aquesta manera es dóna el tret de sortida a la collita de l’oliva a la comarca. La resta de municipis aniran començant a collir gradualment.

 
Enguany els oleïcultors prioratins creuen que la collita no passarà del 60% o el 70%, degut a les gelades i la falta de pluja. De tota manera, la qualitat de l’oli seguirà sent molt bona, amb un oli d’oliva verge extra afruitat que està  aconseguint molts premis per les seves qualitats organolèptiques i amb unes acideses mínimes, gairebé inexistents. I és que l’Associació té el ferm convenciment de que la via de la qualitat és la única possible sortida enfront la gran competència d’olis existents al mercat espanyol. Per aquest motiu és molt sensible pel que fa als temes de qualitat del producte i promoció de la cultura de l’oli.

L’AOP té previst fer tota una sèrie d’actuacions per promocionar l’oli i properament presentarà nous productes a Ulldemolins.

 

 

 


 Butlletí de NOTÍCIES DEL PRIORAT  Periòdicament us farem arribar notícies publicades a diferents mitjans de comunicació, relacionades amb el territori del  Priorat, els seus pobles i la seva gent.  Tanmateix, si teniu notícies, avisos o comunicats que penseu que poden ser d'interès general, ens les podeu enviar i ho inclourem en properes edicions del nostre butlletí.  Salutacions,  Ramon Pàmies Editor del Butlletí de Notícies del Priorat  podeu veure algunes de les informacions anteriors a www.priorat.info