P R I O R A T

Recull de noticies de la comarca

Nom:
Ubicació: Priorat, Catalunya, Spain

15 d’octubre 2007

Resum de notícies del Priorat

NOTICIES DEL PRIORAT


Comencen les III Jornades del Parc Natural de la Serra de Montsant

El Director dels Serveis Territorials del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Josep Lluís Pau inaugurarà, a les sis de la tarda d’avui dilluns dia 15 d’octubre, la tercera edició de Jornades del Parc Natural de la Serra de Montsant. Durant tota aquesta setmana, l’Arxiu Comarcal del Priorat a Falset acollirà nombrosos professionals, estudiosos i persones, que des de diverses perspectives, tractaran de manera monogràfica determinats aspectes relacionats amb Montsant i l’activitat del parc.

Si en les edicions anteriors les jornades volien transmetre una primera aproximació especialitzada en quant tant al patrimoni natural com cultural del paisatge que configura la serra de Montsant, amb la celebració d’aquestes terceres jornades, l’objectiu del Parc Natural de la Serra de Montsant és aprofundir en el coneixement dels valors naturals i culturals del parc i consolidar aquestes jornades com un espai de trobada entre els diferents agents per a qui Montsant és un territori de referència.



En la classe preferent d'United Airlines s'oferirà un vi de Montsant

EP. Tarragona.
L'aerolínia nord-americana United Airlines ha comprat 2.400 caixes –unes 28.000 ampolles– de Mas Donís (denominació d'origen Montsant) als cellers de Capçanes de Tarragona, segons ha informat el celler català. United Airlines servirà el vi de Capçanes a la classe preferent de tots els vols interns que la companyia efectuï als EUA. La directora de Màrqueting d'aquest celler cooperativa, Sandra Aulló, ha assegurat que aquest encàrrec els ha agafat «de sorpresa», ja que aquest tipus de transaccions es fan per mitjà de concursos, i el celler no es va presentar, però sí que ho va fer la seva distribuïdora americana. Aulló ha reconegut que pel que fa a la facturació, aquestes 28.000 ampolles no suposaran un gran impacte, ja que actualment la producció de la cooperativa és de 950.000 ampolles, però ha assegurat que, quant al prestigi, «aquest tipus de reconeixements són molt importants». El 70% de la producció del celler de Capçanes es destina a l'exportació, i d'aquest percentatge un 35% està destinat al mercat dels EUA i el Canadà, fet que demostra la bona acollida que el vi DO Montsant té a l'Amèrica del Nord. La resta de la producció es distribueix entre el Regne Unit i Alemanya, entre d'altres.
************************************



--   Butlletí de NOTÍCIES DEL PRIORAT  Periòdicament us farem arribar notícies publicades a diferents mitjans de comunicació, relacionades amb el territori del  Priorat, els seus pobles i la seva gent.  Tanmateix, si teniu notícies, avisos o comunicats que penseu que poden ser d'interès general, ens les podeu enviar i ho inclourem en properes edicions del nostre butlletí.  Salutacions,  Ramon Pàmies Editor del Butlletí de Notícies del Priorat  podeu veure algunes de les informacions anteriors a www.priorat.info