P R I O R A T

Recull de noticies de la comarca

Nom:
Ubicació: Priorat, Catalunya, Spain

25 de setembre 2007

Resum de notícies del Priorat

NOTICIES DEL PRIORAT


El Parc Natural de Montsant farà l'octubre les jornades de divulgació

EL PUNT. Morera de Montsant - 25/09/07

El Parc Natural de la Serra de Montsant organitza el mes que ve les III Jornades del Parc Natural de la Serra de Montsant destinades a donar a conèixer els valors naturals i culturals del territori del parc i, per extensió, de la comarca del Priorat. Durant la setmana del 15 al 19 d'octubre a partir de les sis de la tarda, a l'Arxiu Comarcal del Priorat –al castell de Falset– s'hi reuniran nombrosos professionals, estudiosos i altres persones que, des de diverses perspectives, tractaran de manera monogràfica aspectes relacionats amb Montsant i l'activitat del parc.

Si en les edicions anteriors les jornades volien transmetre una primera aproximació especialitzada tant del patrimoni natural com cultural del paisatge que configura la serra de Montsant, en aquesta l'objectiu és aprofundir aquests coneixements i consolidar-los com un espai de trobada entre els diferents agents –estudiosos, institucions i empreses– que d'una manera o altra treballen a Montsant i el públic interessat. El dimarts dia 16, les diverses comunicacions estan orientades a l'àmbit del manteniment, vigilància i ús públic, on es tractaran qüestions sobre la recuperació de fauna salvatge o sobre la regulació de l'escalada. Els continguts de la jornada del dimecres 17 centren l'atenció en el patrimoni cultural –la descoberta de pintures rupestres a la serra de Montsant, Cabacés i la Morera, una lectura històrica del paisatge de la Ruta dels Cartoixans, i imatges històriques sobre la vida quotidiana dels pobles de Montsant. Les sessions del dijous 18 estaran dedicades al patrimoni natural. La comunicació inaugural vol acostar-nos a la geologia de Montsant, les aportacions sobre els rapinyaires nocturns i sobre la seva flora. El divendres dia 19 s'exposaran les informacions corresponents al seguiment dels diferents estudis que s'estan desenvolupant actualment al parc. El dissabte dia 20 hi ha programada una sortida matinal pels graus de la Vilella Baixa.



--   Butlletí de NOTÍCIES DEL PRIORAT  Periòdicament us farem arribar notícies publicades a diferents mitjans de comunicació, relacionades amb el territori del  Priorat, els seus pobles i la seva gent.  Tanmateix, si teniu notícies, avisos o comunicats que penseu que poden ser d'interès general, ens les podeu enviar i ho inclourem en properes edicions del nostre butlletí.  Salutacions,  Ramon Pàmies Editor del Butlletí de Notícies del Priorat  podeu veure algunes de les informacions anteriors a www.priorat.info