P R I O R A T

Recull de noticies de la comarca

Nom:
Ubicació: Priorat, Catalunya, Spain

05 de novembre 2007

La consellera Tura visita els Jutjats de Falset

NOTICIES DEL PRIORAT

La consellera de Justícia visita les noves dependències dels jutjats de Falset

L'edifici judicial de Falset, queque es va posar en marxa el passat el 13 de setembre, està situat al carrer Miquel Barceló, 13 i s'hi ubica el Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 1 (de violència domèstica).

El Departament de Justícia ha realitzat l'ampliació i modificació de les dependències d'aquest Jutjat, rehabilitant integralment tant la planta baixa com la primera, incloent-hi noves distribucions, elements de compartimentació, instal.lacions completes, paviments i fusteria. El cost previst de les obres és de 498.594,27 euros.

La consellera ha destacat durant la visita "la gran importància que té pel país la modernització i el bon funcionament de tots els jutjats de Catalunya".

Originàriament, el Jutjat de Falset es trobava situat a la planta primera d'un bloc d'habitatges, amb una superfície construïda de 154,22 m2. En aquest espai tan reduït hi havia l'oficina judicial, la sala de vistes, el Registre Civil, l'arxiu, etc.

En l'antiga seu l'accés al Jutjat era compartit amb el bloc d'habitatges. Amb la reforma i ampliació actual s'ha aconseguit crear un accés independent per al Jutjat, segregant-lo així de l'accés al bloc d'habitages i suprimint les barreres arquitectòniques que hi havia. L'ampliació del Jutjat ha suposat incorporar una planta baixa d'una superfície construïda de 142,05 m2, amb la qual cosa la superfície total construïda és ara de 297,27 m2.

A la planta baixa se situen la sala de vistes, amb accés directe a la cel.la i al lavabo per als detinguts, una sala per a advocats i procuradors i un despatx per als metges forenses.

A la primera planta s'hi ubiquen el Registre Civil, l'oficina judicial i es crea un despatx polivalent per als equips tècnics. També es renoven els lavabos, s'amplia la superfície de l'arxiu i es renoven les instal.lacions de veu i dades, de calefacció i d'aire condicionat.

Per tal de poder realitzar les obres de reforma de la planta antiga del Jutjat, durant el mes de març es va adequar provisionalment un espai cedit per l'Ajuntament, situat al carrer Santa Joaquima de Vedruna, 5. El cost de les obres d'adequació d'aquest espai va ser de 31.667,78 €.


--   Butlletí de NOTÍCIES DEL PRIORAT  Periòdicament us farem arribar notícies publicades a diferents mitjans de comunicació, relacionades amb el territori del  Priorat, els seus pobles i la seva gent.  Tanmateix, si teniu notícies, avisos o comunicats que penseu que poden ser d'interès general, ens les podeu enviar i ho inclourem en properes edicions del nostre butlletí.  Salutacions,  Ramon Pàmies Editor del Butlletí de Notícies del Priorat  podeu veure algunes de les informacions anteriors a www.priorat.info