P R I O R A T

Recull de noticies de la comarca

Nom:
Ubicació: Priorat, Catalunya, Spain

11 de juliol 2007

Abocaments de runes / Cinema en català al Priorat

NOTICIES DEL PRIORAT

Es posa en funcionament a Falset un nou dipòsit controlat de runes de la construcció

Un nou dipòsit controlat de runes de la construcció s'ha posat en funcionament a Falset, gestionat per Gestora de Runes de la Construcció (GRC). Amb una superfície de 12.000 m² i una capacitat actual d'uns 50.000 m³, la nova instal.lació disposa de les característiques idònies per a l'activitat de deposició de terres i runes de la construcció produïdes a la comarca del Priorat. La nova instal.lació, ubicada en una zona propera als principals nuclis productors de residus, dóna servei al municipi de Falset i a les poblacions properes mitjançant una sèrie de plantes de transferència situades al llarg de tota la comarca, impulsant i fomentant la correcte gestió del residus de la construcció.
 Una planta de transferència és una instal·lació propera a punts productors de runes on s'acumulen els residus per a, posteriorment i minimitzant el cost en transport, ser traslladats als dipòsits controlats corresponents.
26 dipòsits controlats
Els darrers 10 anys, GRC ha donat un impuls al tractament adequat de les runes per a contribuir a la protecció del medi ambient. Una gestió que ha passat per una deposició sistemàtica dels residus de la construcció en un total de 26 dipòsits controlats repartits avui per tota la geografia catalana. L'estratègia territorial de GRC es fonamenta tradicionalment en la restauració d'espais naturals degradats per altres activitats i, d'altra banda, en una planificació global basada en la creació d'instal·lacions per comarques.

El volum total de residus de la construcció que es van gestionar el 2006, entre els dipòsits controlats i la reutilització i el reciclatge de terres i runes,  va assolir una xifra rècord de 6.258.694 tones, un 21% més que el 2005, ja que el valor absolut gestionat l'any anterior havia estat de 5.176.764 tones.

Gestora de Runes de la Construcció (GRC) és una empresa que gestiona la deposició controlada dels residus de la construcció i que impulsa la seva valorització i selecció en origen a través d'una extensa xarxa de dipòsits controlats, plantes de reciclatge i plantes de transferència a tot el territori català. GRC es va fundar l'any 1994, de manera absolutament pionera a Espanya i una de les primeres a Europa. Actualment, està constituïda en un 45% per l'Agència de Residus de Catalunya i TERSA i un 55% per la Confederació Catalana de la Construcció i 111 empreses privades del sector de la construcció.
-------------------  

Es presenta el tercer Cicle de cinema en català al Baix Camp i al Priorat

El Consell Comarcal del Baix Camp, el Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura i l'Obra Social de Caixa Tarragona organitzen el tercer Cicle de cinema en català, al qual se suma enguany, per primer cop, el Consell Comarcal del Priorat. Es faran 18 projeccions i es podran veure 11 títols diferents en diverses poblacions de la comarca del Baix Camp i també, per primer cop, del Priorat.

L'entrada és gratuïta.

Més informació: www.cpnl.cat/reus
    Butlletí de NOTÍCIES DEL PRIORAT  Periòdicament us farem arribar notícies publicades a diferents mitjans de comunicació, relacionades amb el territori del  Priorat, els seus pobles i la seva gent.  Tanmateix, si teniu notícies, avisos o comunicats que penseu que poden ser d'interès general, ens les podeu enviar i ho inclourem en properes edicions del nostre butlletí.  Salutacions,  Ramon Pàmies Editor del Butlletí de Notícies del Priorat  podeu veure algunes de les informacions anteriors a www.priorat.info