P R I O R A T

Recull de noticies de la comarca

Nom:
Ubicació: Priorat, Catalunya, Spain

02 de juliol 2007

Visita del Conseller d'Agricultura, al Priorat

NOTICIES DEL PRIORAT




VISITA DEL CONSELLER D'AGRICULTURA AL PRIORAT

Dissabte el Conseller d'Agricultura va visitar la Cooperativa del Masroig i el Consell Comarcal i va presidir l'acte de celebració de les sis cooperatives, al Celler de la Vinícola del Priorat.

El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, acompanyat del delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Xavier Sabaté, del director dels Serveis Territorials del DAR a Tarragona, Antoni Sans, i de la presidenta del Consell Comarcal del Priorat, a més de consellers comarcals i alcaldes, entre d'altres, va visitar dissabte la comarca del Priorat.

El titular del DAR va iniciar la visita a la cooperativa agrícola Sant Bartomeu del Masroig, on va visitar el molí d'oli i l'agrobotiga. Tot seguit es va desplaçar a Falset i al Consell Comarcal va rebre als membres de l'Associació d'Oleïcultors del Priorat, qui va rebre fa uns dies el Premi a la Innovació Tecnològica Agrària (PITA) 2006, que atorga el DAR, en la categoria adreçada a l'agroindústria, pel desenvolupament d'un programa per a l'obtenció d'olis de qualitat i envasat.
Joaquim Llena va ser rebut per la presidenta del Consell Comarcal, Maria Secall, així com per l'alcalde de Falset Jesús Torralba, i diferents alcaldes i consellers comarcals.
El president de l'Associació d'Oleïcultors del Priorat, Ricard Masip, va agrair la presència del conseller i va demanar que des de la Generalitat s'inverteixi en el territori  rural. Masip, a més, va reivindicar que els restaurants ofereixin olis de la comarca.
Per la seva banda, la presidenta del Consell Comarcal, Maria Secall, va felicitar a l'Associació pel premi rebut i va explicar que amb aquest acte s'havia volgut fer partícip d'aquesta satisfacció a tota la comarca . Secall va afegir que "al Priorat s'està produint i elaborant el millor oli del món i aquí en tenim la mostra, fruit d eles oliveres prioratines, però també del treballi la il•lusió de l'Associació d'Oleïcultors".
Finalment, el conseller Joaquim Llena es va mostrar orgullós de poder compartir amb els prioratins dos projectes empresarials "que provenen d'una concepció territorial treballada amb constància i amb cohesió"i va encoratjar a l'Associació a continuar treballant amb aquesta il•lusió per portar endavant nous projectes.
Posteriorment, la presidenta del Consell Comarcal, Maria Secall, i el conseller comarcal d'Agricultura, J.A. Robles, es van reunir amb el conseller d'Agricultura i li van exposar una sèrie de temes, com la xarxa de camins. A la comarca existeix una extensa xarxa  de camins, en la qual els ajuntaments cada any inverteixen en la seva millora, buscant recursos d'administracions com ara la Diputació i la mateixa Generalitat. Aquests recursos requereixen sempre d'un cofinançament per part dels municipis i això trasbalsa uns pressupostos corporatius molt ajustats. Atès l'estudi que està realitzant el Departament d'Agricultura en aquest sentit, els dos representants comarcals van proposar al conseller que el Departament consensuï amb els ajuntaments i el Consell Comarcal un finançament estable que permeti planificar les actuacions en aquest àmbit.

Finalment, Joaquim Llena va visitar el Celler de Vinícola del Priorat, a Gratallops, on va presidir l'acte de celebració de la fusió de sis cooperatives: el Celler de la Vilella Alta SCCL, el Celler de la Vilella Baixa SCCL, l'Agrícola de Gratallops-Priorat SCCL, l'Agrícola del Lloar SCCL, la Vinícola del Priorat SCCL i la Cooperativa de consum de la Vilella Baixa. La fusió es va aprovar per unanimitat fa quinze dies i suposa la consolidació del lideratge de la Vinícola dins la Denominació d'Origen Qualificada Priorat, tant com a principal productora de raïm com a primera embotelladora de vi de la DOQ.


2 de juliol del 2007
--
 Butlletí de NOTÍCIES DEL PRIORAT  Periòdicament us farem arribar notícies publicades a diferents mitjans de comunicació, relacionades amb el territori del  Priorat, els seus pobles i la seva gent.  Tanmateix, si teniu notícies, avisos o comunicats que penseu que poden ser d'interès general, ens les podeu enviar i ho inclourem en properes edicions del nostre butlletí.  Salutacions,  Ramon Pàmies Editor del Butlletí de Notícies del Priorat  podeu veure algunes de les informacions anteriors a www.priorat.info