P R I O R A T

Recull de noticies de la comarca

Nom:
Ubicació: Priorat, Catalunya, Spain

08 de juny 2007

Notícies del Priorat

NOTICIES DEL PRIORAT


El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), a través de l'empresa pública Promotora d'Exportacions Catalanes (PRODECA) ha dut a terme el dijous d'aquesta setmana un sopar al Parc Samà de Cambrils, per presentar els Productes de Qualitat de les comarques tarragonines.

Aquesta iniciativa ha comptat amb la col·laboració directa de les entitats DOP Siurana, DOP Avellana de Reus, DO Conca de Barberà, DO Montsant, DOQ Priorat, DO Penedès, DO Tarragona, DO Cava, Confraria de pescadors Cambrils (Peix de la Costa), Consell Català de la Producció Agrària Ecològica, i com a entitat invitada, DOP Arròs del Delta de l'Ebre.

Precisament, un dels objectius del DAR és la promoció dels productes alimentaris catalans amb distintiu de qualitat, i en aquesta línia, conjuntament amb l'Ajuntament de Cambrils s'ha sumat esforços per promocionar els productes de qualitat que es produeixen dins l'àmbit de les comarques de Tarragona.

-----------------------------------------------------------------------------


Viticultors del Castell de Peralada elaboren els primers vins al Priorat


La família Suquer, reconeguda per l'elaboració de prestigiosos vins al Castell de Peralada,experimenta ara amb nous productes al Priorat. Enguany n'han sorgit els primers fruits:

(artícle de Núria Riu Diari de Tarragona)

Segons Xavier Suquer « cruor vol dir llàgrimes de sang, de manera que volem transmetre tota la força del Priorat aportant, però, uns tocs de modernitat, frescor i elegància». Ambdós productes són fruit de la primera anyada obtinguda a la finca de la Casa Gran, ubicada a pocs quilòmetres de Bellmunt del Priorat.

El Cruor 2004 està elaborat principalment amb garnatxa, així com també incorpora varietats com el cabernet sauvignon, syrah i merlot. El vi ha estat emmagatzemat durant dotze mesos en bótes de roure francès i, aquesta primera anyada, se n'han produït fins a 33.124 ampolles que es venen a un preu de divuit euros.

D'altra banda, el Gran Cruor compta principalment amb la varietat del syrah, així com també suposa petits percentatges de carinyena i de cabernet sauvignon. D'aquesta varietat se n'ha fet una tirada exclusiva de 3.251 ampolles i el preu és de 39 euros.

La família Suquer iniciava l'aventura al Priorat l'any 2000 i actualment el projecte ja compta amb una setantena de socis. La finca de la Casa Gran disposa de cinquanta hectàrees de terreny i una masia amb més de tres-cents anys d'història, que antigament fou utilitzada com a residència pels monjos de la Cartoixa.

De moment, es cultiven disset de les hectàrees i es preveu que més endavant s'habilitaran els terrenys per incrementar la producció. Ara per ara, la Casa Gran no disposa d'una bodega per elaborar els vins, de manera que aquesta primera anyada s'ha embotellat a la Cooperativa de Porrera.

Xavier Suquer apuntava la voluntat d'anar ampliant els serveis. «L'objectiu és habilitar un petit celler amb una sala de degustacions», deia. El projecte encara no està descrit ni tampoc té una data d'inici. «Ens hem plantejat la possibilitat de construir un nou immoble, adjacent a l'actual, on s'habilitaria el celler i la masia es podria utilitzar com un espai destinat a l'enoturisme», afirmava.

La família Suquer compta amb una gran experiència en el sector vitivinícola. L'any 1923 l'avi de Xavier Suquer posaven en marxa les Caves de l'Empordà especialitzada en l'elaboració de prestigiosos vins d'agulla com el Blanc Pescador o el Cresta Rosa. Més endavant també iniciaven l'elaboració de vins negres sota la denominació d'origen Empordà i els quals es comercialitzen sota la marca Caves del Castell de Peralada. «Hem sortit de l'Empordà per agafar una nova dimensió sota els conceptes dels vins de qualitat», deia Xavier, el qual també es planteja experimentar nous vins a La Rioja.


--   Butlletí de NOTÍCIES DEL PRIORAT  Periòdicament us farem arribar notícies publicades a diferents mitjans de comunicació, relacionades amb el territori del  Priorat, els seus pobles i la seva gent.  Tanmateix, si teniu notícies, avisos o comunicats que penseu que poden ser d'interès general, ens les podeu enviar i ho inclourem en properes edicions del nostre butlletí.  Salutacions,  Ramon Pàmies Editor del Butlletí de Notícies del Priorat  podeu veure algunes de les informacions anteriors a www.priorat.info