P R I O R A T

Recull de noticies de la comarca

Nom:
Ubicació: Priorat, Catalunya, Spain

15 de febrer 2010

Teresa Dosaigües, de La Morera de Montsant, fa 112 anys




Teresa Dosaigües Abella, nascuda el 1898 a La Morera de Montsant, és la dona més vella de l'Estat espanyol amb 112 anys.

Va nèixer el 13 de febrer de 1898, és la dona més gran de l'Estat de què es tingui coneixement documental i ha viscut al segles, XIX, XX i XXI.

Teresa Dosaigües reusdigital.cat
Teresa Dosaigües celebrant l'aniversari amb familiars 

Teresa Dosaigües va ingressar al centre sociosanitari Monterols, de Reus, fa dos mesos arran de trencar-se el canell, però fins aquest moment el seu estat de salut ha estat molt bo, tenint en compte la seva edat, i ha estat una persona molt autònoma, segons ha explicat la seva neboda Carme Bley amb qui Teresa ha viscut els últims vint anys. Bley també ha comentat que la seva tieta sempre ha estat una dona molt dinàmica i molt culta, que sempre li ha agradat estar molt ben informada sobre tot tipus de temes.

Teresa Dosaigües va néixer a la Morera del Montsant, al Priorat. Era la petita de cinc germans i cap als dotze anys va anar a viure amb al seva germana gran a Barcelona. Allà es va casar i hi va viure fins a l’any 1947, quan per motius de salut del seu marit van anar a viure a Cornudella de Montsant, on hi tenia una germana seva. Poc després es va quedar vídua i va seguir en aquest municipi prioratí on va viure tota sola i sense ajuda fins als 91 anys. En no haver tingut fills, el 1989, finalment, la seva neboda la va convèncer d’anar a viure amb ella a Reus.

(Informació: Reusdigital.cat - 13/02/2010)


Butlletí de NOTÍCIES DEL PRIORAT

Periòdicament us farem arribar notícies publicades a diferents mitjans de comunicació, relacionades amb el territori del
Priorat, els seus pobles i la seva gent.

Tanmateix, si teniu notícies, avisos o comunicats que penseu que poden ser d'interès general, ens les podeu enviar i ho inclourem en properes edicions del nostre butlletí.

Salutacions,

Ramon Pàmies
Editor del Butlletí de Notícies del Priorat