P R I O R A T

Recull de noticies de la comarca

Nom:
Ubicació: Priorat, Catalunya, Spain

19 de juny 2009

Venda de cellers a Priorat


Article de premsa:

Els cellers no estan fora de perill de la crisi, i encara menys al nostre país, on en els darrers anys estrany ha estat el constructor que no s'ha muntat el seu propi "garito" enològic. I qui diu contructors diu artistes o esportistes. Vaja, que si no en tenies la teva pròpia bodega no eres ningú.

Fa pocs dies  La Vanguardia publicava un article en el qual explicava que al Priorat català una desena de cellers estan en venda. Un celler en venda és Mas Perinet, el projecte de Joan Manuel Serrat, Antonio Casado i Alejandro Marsol iniciat el 1989:

"Les colossals xifres d'un projecte que s'estén al llarg de 300 hectàrees entre les denominacions d'origen Priorat i Montsant, i que ha suposat una inversió propera als 20 milions d'euros, i els desencontres entre Serrat i Casado, que està aixecant un altre celler al Mas de Sant Marsell, just al costat de Mas d'en Perinet, han acabat per forçar la venda d'un projecte que comercialitza 180.000 ampolles i les vendes van ascendir a 900.000 euros el 2008. "

Pel que sembla, Mas Perinet ha mantingut contactes amb cellers de la talla de Vega Sicilia o amb el grup González Byass (que recentment va comprar Viñas del Vero, en Somontano).

I és que la relació de "personatges il lustres" que han arribat al Priorat en els últims anys és notable: artistes com Lluís Llach, Joan Manuel Serrat o Gérard Depardieu o gents del sector farmacèutic com Sergio Ferrer Salat (en societat amb Raul Bobet). També han estat molts els grups vitivinícoles d'altres zones que han arribat a la denominació: Codorniu, Freixenet, Albet i Noya, torres, Pinord, Castell de Peralada, Osborne o Parés Baltà, per citar alguns.