P R I O R A T

Recull de noticies de la comarca

Nom:
Ubicació: Priorat, Catalunya, Spain

31 d’agost 2007

Resum de notícies del Priorat

NOTICIES DEL PRIORAT

La verema més llarga La DO Montsant inicia la recollida del raïm, que s'allargarà dos mesos, tot atenent a la ubicació i al grau de maduració de les vinyes  -GEMMA CASALÉ (Diari de Tarragona)

Els cellers i viticultors de la DO Montsant ja han iniciat la verema de les varietats de raïm més primerenques, com és el cas de la garnatxa blanca, amb la qual s'elaboren les poques varietats de vins blancs que es comercialitzen amb el paraigües d'aquesta jove DO, que està aconseguint important prestigi en el mercat internacional.

La verema al Priorat és lenta i molt llarga. Si bé ahir s'iniciava la recollida dels primers raïms a la zona sud de la comarca, es preveu que aquesta tasca s'allargui durant gairebé dos mesos i que conclogui a finals del proper octubre. Així ho posava de manifest Ricard Rofes, enòleg del Portal del Montsant, un celler també molt novell, però que ja ha aconseguit una puntuació de 92 sobre 100 en la llista del gurú del sector Robert Parker.

Al Priorat, al igual que ha succeït en altres comarques catalanes, la collita d'enguany es presenta amb una qualitat òptima. La sequera dels darrers tres mesos i mig que s'ha registrat a la comarca, on no ha caigut ni una gota d'aigua, ha afavorit que el raïm ara es reculli sense cap mena de problemes i en el seu punt òptim de maduració. Rofes apuntava que, «de fet, la qualitat d'aquesta collita pràcticament coincideix amb la de la temporada passada, amb molt bons rendiments».

Tot i això, a la comarca es vetlla fins al darrer detall per tot el procés de maduració de les finques i és per aquest motiu que la verema ara es concentra en parcel·les situades en indrets com el Masroig, més al sud i amb menys altitud. Més endavant, probablement d'aquí a unes setmanes, és quan es podrà començar a donar inici al procés de recollida dels raïms situats a la banda nord de la comarca, on les vinyes són emplaçades en finques defins a 800 metres d'alçada i on la maduració dels raïms a les vinyes és molt més lenta.

Un procés acurat

Encara que la verema és tan lenta, tot el raïm que es recull, principalment durant les primeres hores del dia per evitar que la calor en pugui malmetre les seves qualitats, és transportat fins als cellers, on ja comença el procés d'elaboració del vi. D'aquesta manera es garanteix un correcte tractament del vi que s'haurà de presentar al client amb la millor qualitat possible. Precisament aconseguir garantir el paràmetre de la qualitat és una de les prioritats dels cellers del Priorat.



--   Butlletí de NOTÍCIES DEL PRIORAT  Periòdicament us farem arribar notícies publicades a diferents mitjans de comunicació, relacionades amb el territori del  Priorat, els seus pobles i la seva gent.  Tanmateix, si teniu notícies, avisos o comunicats que penseu que poden ser d'interès general, ens les podeu enviar i ho inclourem en properes edicions del nostre butlletí.  Salutacions,  Ramon Pàmies Editor del Butlletí de Notícies del Priorat  podeu veure algunes de les informacions anteriors a www.priorat.info