P R I O R A T

Recull de noticies de la comarca

Nom:
Ubicació: Priorat, Catalunya, Spain

10 de novembre 2006

resum Noticies del Priorat


        NOTICIES DEL PRIORAT

3010/06 - Onze cellers cooperatius catalans amb producció pròpia i adscrits a set denominacions d'origen vitivinícolas, s'han unit sota el Grup Cooperatiu Castell D'Or, per exportar vins a Japó, Estats Units, Xina, Mèxic, Rússia, Estònia, Bèlgica, França, Anglaterra, Holanda, Finlàndia, Suècia, Dinamarca i Alemanya. La producció global del nou grup cooperatiu és d'uns 40 milions de quilos de raïm anuals, que a les nostres contrades és comercialitzaran a través de les marques Templer (DO Montsant), Abadia Mediterránia (DO Priorat) i Gran Abadia Mediterránia (DO Priorat).

------

 

 

 


31/10/06 - Representants de la indústria vitivinícola, de la distribució, d'associacions de consumidors, enòlegs, restauradors, sumillers i Mossos d'Esquadra, convocats per l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), han participat en una taula rodona amb la voluntat de millorar el consum de vi català a Catalunya.

Entre altres mesures, en la taula rodona es va decidir que cal més informació dirigida al consumidor sobre les bondats del vi i el cava i reiterar que es tracta d’un producte considerat com un aliment i que, consumit amb moderació, aporta molts beneficis per a la salut. També es va acordar que no es pot criminalitzar el vi i que aquest no pot ser considerat una beguda alcohòlica del mateix nivell que les begudes d’alta graduació.

Una altra de les mesures que es van considerar positives va ser la d’establir acords amb la distribució per tal de fer campanyes als supermercats sobre els vins catalans. També es va decidir fer accions dirigides a la restauració per tal d’augmentar la presència de vins catalans a les cartes així com que els elaboradors incrementessin els diferents formats d’ampolles de vi per tal de facilitar al consumidor el seu consum d’acord a les diferents situacions.
 
------

 


03/11/06 - El ple de l'Ajuntament de Falset ha aprovat aquest mes el plec de clàusules que han de regular la subhasta pública del camp d'esports municipal. El plec s'aprovarà definitivament si no es produeixen reclamacions en un termini de vint dies. El pla urbanístic falsetà preveu el trasllat del camp de futbol al costat de l'actual zona esportiva, i la urbanització del terreny de joc actual.
 
------

03/11/06 - En les darreres eleccions al Parlament, la comarca del Priorat va ser la més participativa (70,57%) i la formació que hi va ser menys castigada ha estat ICV-EUiA. Així, el partit ecosocialista ha augmentat vots en 22 dels 23 municipis que formen el territori. D'aquesta manera, respecte al 2003, tan sols han perdut suport al nucli de Marçà, on han baixat de manera insignificant, en perdre només 7 vots dels 47 que tenien.
 
------
 
  04/11/06 - Delegats i delegades del SES Montsant de Cornudella de Montsant i de l’IES Priorat de Falset van protagonitzar ahir una trobada de delegats de curs organitzada pel Consell Comarcal del Priorat, amb la coordinació de Joventut de Tarragona .

Aquestes trobades es fan periòdicament per afavorir la participació dels joves en la gestió del centre escolar, prestigiar la figura del delegat de curs oferint-los formació i coneixements sobre el seu paper, funcions, drets i deures , així com, eines i recursos que faciliten la tasca que han d’exercir. També es pretén formar i consolidar hàbits sobre habilitats socials, actituds participatives i responsables i posar les bases i fomentar una participació harmonitzadora de la convivència i disciplina del centre.

Al llarg de la jornada, els delegats i delegades van dur a terme un seguit de dinàmiques preparades per Creu Roja Joventut de Tarragona que, a través del debat i la participació, van ajudar a assolir els objectius de la Trobada. També es va lliurar a tots els participants material de suport que els ajudarà a reflexionar i a dur a terme la seva tasca com a delegats i delegades de curs. 
 
------
 
04/11/06 – Falset prepara, amb el suport de l’Ajuntament, la seva Fira de St. Andreu, que tindrà lloc els dies 25 i 26 de novembre, en la qual s’exposaràn mostres d’artesania i de comerç.
 
------

04/11/06
- L'artista de Marçà Marcel·lí Giné, conegut artísticament com a MarçàGiné, va morir ahir als 88 anys a la seva població natal. Escultor, pintor i dibuixant, tenia obra escampada arreu de Catalunya, especialment a les comarques tarragonines. A Marçà, a més, la planta baixa i el primer pis del museu municipal estan dedicats a la seva obra.

Nascut a Marçà el 4 de desembre del 1918, MarçàGiné va començar els estudis d'escultura a l'Escola de Belles Arts de Barcelona quan tenia 29 anys, i després va fer estudis de ceràmica a l'Escola Industrial.
L'any 1951, el jurat del premi Julio Antonio d'Escultura de la Diputació de Tarragona li va atorgar la medalla per la talla en pedra Cap de nen. Tres anys més tard va guanyar una menció honorífica al mateix concurs per Maternitat. Aquests només van ser alguns dels diversos guardons que va anar recollint al llarg de la seva intensa trajectòria. Durant el període de formació, l'artista va treballar intensament dues disciplines de l'ofici d'escultor: l'anatomia i la realització en terra cuita; i a totes dues deu el llenguatge segur, clar i àgil.
--   Butlletí de NOTÍCIES DEL PRIORAT  Periòdicament us farem arribar notícies publicades a diferents mitjans de comunicació, relacionades amb el territori del  Priorat, els seus pobles i la seva gent.  Tanmateix, si teniu notícies, avisos o comunicats que penseu que poden ser d'interès general, ens les podeu enviar i ho inclourem en properes edicions del nostre butlletí.  Salutacions,  Ramon Pàmies Editor del Butlletí de Notícies del Priorat  podeu veure algunes de les informacions anteriors a www.priorat.info