P R I O R A T

Recull de noticies de la comarca

Nom:
Ubicació: Priorat, Catalunya, Spain

29 de desembre 2005

Cases de Pagès

L'Associació de Cases de Pagès del Priorat s'obre a la incorporació d'hotels i allotjaments turístics L'Associació de Cases de Pagès del Priorat ha acceptat recentment la incorporació d'alguns hotels rurals i allotjaments turístics de la comarca que no eren considerats cases de pagès o Allotjament Rurals Independents (ARI). L'entitat, que compta actualment amb 18 establiments associats, preveu arribar l'any 2006 a la trentena gràcies a l'entrada dels nous hotels.

En la darrera junta celebrada aquest mes per part de l'Associació de Cases de Pagès del Priorat, es va decidir acceptar, a partir d'ara, les peticions d'entrada d'hotels i allotjaments turístics. Fins ara, la majoria d'establiments turístics que formaven l'entitat han estat cases de pagès o també anomenades Allotjaments Rurals Independents (ARI).

Però es dóna la circumstància que els allotjaments turístics situats en municipis amb més de 1.000 habitants no estan considerats allotjaments rurals per part del Govern. Per això, els allotjaments situats a Falset no podien formar part de l'associació i, aleshores, l'entitat va creure convenient acceptar la seva entrada.

Pel que fa a l'entrada dels hotels rurals a l'associació, el criteri que prevaldrà és que aquests no superin les dotze o tretze habitacions. En aquest sentit, la presidenta de l'Associació de Cases de Pagès del Priorat, Gemma Peyrí, ha dit que té constància que alguns hotels interessats en associar-se s'han reformat reduint el seu nombre d'habitacions i han passat a tenir menys cambres però més grans.

Així doncs, l'entitat acull actualment cases de pagès, allotjaments turístics, hotels rurals i apartaments turístics. Tots aquests establiments comparteixen l'objectiu inicial de l'associació de desenvolupar el turisme rural del Priorat amb un respecte pels valors naturals, patrimonials i culturals de la comarca. L'associació es va fundar l'any 1995 amb cinc cases rurals.

Un dels objectius de l'entitat, a llarg termini, és poder col·laborar de forma més estreta amb l'Associació de Restauradors del Priorat per tal de defensar millor els interessos turístics comuns.

(Font: Diari de Tarragona - Cartañà - ACN)