P R I O R A T

Recull de noticies de la comarca

Nom:
Ubicació: Priorat, Catalunya, Spain

01 de febrer 2006

Falset /Cabacés

AJUNTAMENT DE FALSET -

En el ple de l’Ajuntament d’aquest dilluns es presentà un informe per part de l’alcalde sobre l’onada de robatoris que fa pocs dies va patir la població. Es dona compte que durant aquella setmana hi va haver totes les nits una patrulla dels Mossos d’Esquadra i que en l’última nit el dispositiu que s’havia preparat era de cinc patrulles de Mossos i una de Guàrdia Civil. Malgrat tot, com és sabut, no es va poder efectuar cap detenció i en la fugida els lladres van emportar-se una ambulància de la Creu Roja. L’Ajuntament ja ha enviat una carta a la Delegació del Govern queixant-se sobre aquesta situació que, de fet, sembla ser generalitzada a tota la província.

Quant a les accions a emprendre per part del consistori, l’Alcalde considera que l’única tasca que es pot assumir des dels municipis és la de vigilar i que, en tot cas, està obert a qualsevol proposta. En aquest sentit, també vol ressaltar que la comunicació entre els diferents cossos de seguretat és fluïda i que se celebren reunions periòdiques per a coordinar la feina.

Després d’analitzar el tema per part de tots els grups s’acordà, per unanimitat, la creació d’una nova plaça de municipal amb la intenció de iniciar tasques de vigilància nocturna.

També s’aprovà la renovació i ampliació d’una pòlissa de crèdit per tal d’assumir els desajustaments de tresoreria provocats pel retard en el cobrament de les subvencions.

Quan a la ratificació de l’acord de la Junta de Govern de Juliol de 2004, en relació a la gestió del canal múltiple de TDT, s’informa que, una vegada desapareguda a televisió analògica, el canal local de televisió pel qual s’emet ara el Teleservei també deixarà d’existir. L’acord ratificat implica la voluntat de participar en l’ens que ha de gestionar els dos canals múltiples públics atorgats a la zona formada pel Baix Camp i el Priorat per tal de tenir presència en la programació.

De la Junta de Govern que tingué lloc dos hores abans cal destacar l’adjudicació del concurs per la compra del mobiliari de la biblioteca i del servei de recollida d’escombreries a la mateixa empresa que ho estava fent fins ara.

FESTA MAJOR DE CABACÉS

EN HONOR A ST. BLAI

PROGRAMA D’ACTES

Dijous de 2 febrer, la Candelera,

A 2/4 de 7 del vespre, a la Plaça del Mercat benedicció de candeles i acte seguit missa.

divendres dia 3 de febrer, St. Blai,

A les 10 del matí, matinades populars amb la COBLA PRINCIPAL DE TARRAGONA i repic de campanes.

A les 12, celebració solemne de l’Eucaristia en honor a St. Blai, processó, benedicció i repartiment de blaiets.

A la 1 del migdia, ballada de sardanes amenitzades per la COBLA PRINCIPAL DE TARRAGONA.

A les 6 de la tarda, xocolatada per gentilesa de l’Associació de Dones l’Aubereda.

A 2/4 de 7 de la tarda, espectacle d’animació infantil a càrrec del grup PICAROLS.

A 2/4 d’11 de la nit, nit de màgia, humor i ventriloquia amb SELVIN I MAITE CARRERAS.

Acte seguit, sessió de ball amb la disco mòbil TOMSEN.

Dissabte dia 4 de febrer, III Festa de l’Oli,

A partir de les 10, a la plaça de la Cooperativa, i per gentilesa de l’Agrícola i Secció de Crèdit de Cabacés SCCL, esmorzar popular amb degustació de l’oli nou i dolços típics del poble elaborats per l’Associació de Dones l’Aubereda.

A 2/4 de 12 a la Sala de la Societat Unió Recreativa presentació del vídeo amb imatges del poble i procés d’elaboració d’oli, a càrrec d’alumnes fotografia i vídeo digital Esplai St. Magí de Tarragona, patrocinat per “la Caixa”.

De 2/4 d’1 i fins les 2 del migdia, al Museu Miquel Montagud, jornada de portes obertes per visitar l’exposició LA FLORA DE MONTSANT.

A la 1 del migdia, celebració de l’Eucaristia.

A les 7 de la tarda i 11 de la nit, sessions de ball a càrrec de l’orquestra PÀGINA 6.

Després de la sessió de ball, festa jove amb la disco mòbil TOMSEN.

Diumenge dia 5 de febrer,

A la 1 del migdia, celebració de l’Eucaristia.

A 2/4 de 7 del vespre, concert a càrrec de l’orquestra MUSICALIA.

A les 8 del vespre, lluïda sessió de ball contínua amb l’orquestra MUSICALIA.

Acte seguit, hi haurà sopar de germanor organitzat per les associacions locals (Associació de Jubilats i Pensionistes, Associació de Dones l’Aubereda, AMPA i Associació de Joves), la Societat de Caçadors St. Blai, la Comunitat de Regants, l’Agrícola i Secció de Crèdit de Cabacés SCCL, la Societat Unió Recreativa i l’Ajuntament.

Dilluns dia 6 de febrer,

A les 7 de la tarda, projecció de pel·lícula de cinema.
*************************************************************************************